Aanmelden als groep – INCLU-ZO
Geïnteresseerd?

Meld je nu als groep aan voor deze masterclass

Kies hiernaast de door jou gewenste regio en bijeenkomsten en ga aan de slag met Inclu-zo, Inclusief onderwijs op jouw school!

Geïnteresseerd? Schrijf je nu in!

Benieuwd wanneer deze masterclass plaatsvindt?

Hieronder vindt u de beschikbare data en locaties.

 • 10 Juni 13:00- 16:00 – 7 November 13:00- 16:00

 • 3 Juni 09:00-12:00 – 14 Oktober 09:00-12:00

 • 22 Mei 09:00-12:00 – 7 Oktober 09:00-12:00

 • 27 Mei 13:00-16:00 – 9 Oktober 13:00-16:00

 • 23 Mei 13:00- 16:00 – 30 September 13:00- 16:00

 • 12 Juni 13:00-16:00 – 4 November 13:00-16:00

 • 18 Juni 13:00-16:00 – 14 November 13:00-16:00

 • 24 Juni 13:00-16:00 – 16 December 13:00-16:00

Inzicht met praktische tools

Duik diep in de principes van inclusief onderwijs met onze praktijkgerichte Masterclass, geleid door experts Bert Wienen en Willeke Doornbos. Gebaseerd op een van de meest verkochte onderwijs boeken van 2023 ‘Van individueel naar inclusief onderwijs’.  In deze Masterclass krijg je niet alleen inzicht in de theorie maar ook praktische tools in handen waar je mee aan de slag gaat in je eigen organisatie.

Voor wie is deze masterclass?

Deze Masterclass is ontworpen voor iedereen die werkt in het basisonderwijs, in het voortgezet ​​of speciaal onderwijs, en inclusie in de praktijk willen brengen. Waaronder directeuren, intern begeleiders, kwaliteitscoördinatoren, zorg-/ondersteuningscoördinatoren, leraren, mensen in de onderwijsondersteuning van een school of samenwerkingsverband en beleidsmedewerkers.

Waarom?

Omdat er veel vragen zijn over inclusie: ‘Wat kan ik doen?’  Hierbij helpen we jullie om enkele concrete stappen te zetten toegepast op je eigen school of organisatie. Door twee fysieke bijeenkomsten en voorbereidingsopdrachten is de korte leergang  flexibel in te zetten. Door mee te doen ontvang je kennis en handvatten, maar doe je ook mee aan wetenschappelijk onderzoek. Belangrijk is dat je de opdrachten zelf uitvoert en daarvoor de tijd neemt. Je hoeft de opdrachten niet te presenteren voor een groep.

Wat Maakt Onze Masterclass Uniek

 • Gericht op jouw praktijk met praktische opdrachten waarmee je zelf aan de slag gaat
 • Direct toepasbare tools en strategieën voor jouw onderwijspraktijk
 • Je maakt je eigen analyse van je eigen school en gaat daarmee aan de slag
 • Korte bijeenkomsten waarin je veel praktische informatie krijgt
 • Tussentijdse opdrachten die je helpen om stappen te zetten naar inclusie binnen jouw school
Meld je nu aan voor deze Masterclass

Ontmoet de oprichters

Maak kennis met Bert Wienen en Willeke Doornbos, de drijvende krachten achter deze masterclass. Met decennia aan gecombineerde ervaring van praktijk & onderzoek in het veld van inclusief onderwijs, brengen zij een schat aan kennis, inzichten en praktische vaardigheden om je handvatten te geven om inclusiever onderwijs in jouw organisatie te realiseren.

Willeke Doornbos

Met een brede achtergrond in het onderwijs, van primair onderwijs tot hbo en samenwerkingsverbanden Passend Onderwijs, brengt Willeke een uniek perspectief in het streven naar inclusief onderwijs.  Het ondersteunen van scholen en SWV-en om onderwijs zo in te richten dat leerlingen meedoen op school en in de doorstroom naar vervolgonderwijs of arbeid. Hierin is veel meer mogelijk dan we vaak denken of durven waar we vandaag al het verschil in kunnen maken.

LinkedIn

Bert Wienen

Met praktijkervaringen als wetenschapper zet Bert zich in voor het transformeren van onderwijsinstellingen, gericht op gelijkheid en toegankelijkheid voor iedereen. Het belangrijkste voor hem zijn daarin twee dingen: ‘elke leerling voelt gezien en onderdeel van de school’ en ‘aan ieder kind worden binnen de pedagogische relatie hoge verwachtingen gesteld’.

LinkedIn

​Hoe zien de masterclasses Inclu-zo er uit?

Inhoud

Deze Masterclass maakt gebruik van een combinatie van bijeenkomsten, individuele opdrachten, en groepswerkopdrachten om je te begeleiden in het proces van het implementeren van inclusief onderwijs op jouw school. Je krijgt niet alleen theoretische concepten, maar past de geleerde kennis ook direct toe in je eigen organisatie.

Onderzoek

Wij vinden kennis delen van groot belang. Als je deelneemt aan deze masterclass dan doe je automatisch ook mee aan wetenschappelijk onderzoek en geef je daarvoor toestemming volgens de richtlijnen van goed wetenschappelijk onderzoek. Informatie wordt daar alleen anoniem en niet herleidbaar tot persoon, school of functie gebruikt.

Wat is nodig?

 • Enthousiasme om stappen te zetten richting inclusie op je eigen school.
 • Toegang tot de OPP’s en TLV’s van je school.
 • Tijd om de bijeenkomsten te bezoeken inclusief de benodigde 
 voorbereidingstijd.
 • Het boek “Van Individueel naar Inclusief Onderwijs” van Bert Wienen.

Kosten

De kosten voor deze masterclass zijn 600,- euro excl. btw. Je ontvangt na betaling een factuur op het door jou opgegeven e-mailadres. Wees er snel bij, want er is beperkt plek.

​Voordelen van Deelname

Dieper inzicht in inclusief onderwijs en perspectieven op inclusie.

Praktische handvatten voor dagelijkse onderwijspraktijk.

Toegang tot een netwerk van onderwijsprofessionals met dezelfde focus.

Certificaat van deelname.

Heb je meer vragen?

Voor specifieke vragen kunt u direct contact met ons opnemen via het onderstaande contactformulier.